BIP

Strona Główna Strona główna Strona główna Baza dokumentów Baza dokumentów Rejestr zmian zmiany Dostęp do informacji dostep Statystyki statystyki Kontakt kontakt
Statystyki   »
stronę odwiedziło osób:
6154633
ostatnia aktualizacja BIP'u:
15-03-2021
Portal - Przetargi
Ogłoszenie o przetargu nieograniczonym na przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków do siedmiu placówek oświatowych na terenie gminy Pionki
PDF
DRUKUJ

Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków do siedmiu placówek oświatowych na terenie gminy Pionki.

Numer ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: 161377 - 2008; data zamieszczenia: 15.07.2008

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Pionki, ul. Zwycięstwa 6, 26-670 Pionki, woj. mazowieckie, tel. 048 6121514, fax 048 6121234.

 

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.gmina-pionki.pl

 

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków do siedmiu placówek oświatowych na terenie gminy Pionki..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie posiłków jednodaniowych w ilości około 57300 porcji w tym: 33900 zup z wkładką i 23400 porcji drugiego dania z surówką dla dzieci uczęszczających do siedmiu placówek oświatowych w okresie od dnia 01.10.2008r. do 31 maja 2009r. w dniach nauki szkolnej do wymienionych niżej szkół:
Publiczna Szkoła Podstawowa Augustów - około 27 porcji dziennie,
Publiczna Szkoła Podstawowa Jaroszki - około 35 porcji dziennie (posiłki w naczyniach jednorazowego użytku),
Publiczna Szkoła Podstawowa Sucha - około 25 porcji dziennie,
Publiczna Szkoła Podstawowa Laski - około 40 porcji dziennie,
Publiczna Szkoła Podstawowa Czarna - około 71 porcji dziennie,
Publiczny Zespół Szkół Jedlnia - około 100 porcji dziennie.
Publiczny Zespół Szkół w Suskowoli - około 102 posiłków dziennie.
Przygotowane posiłki powinny spełniać następujące wymogi:
1.zupa regeneracyjna z wkładką o gramaturze 500 gram i wartości kalorycznej 550 kcal (zupy winny być sporządzone na wywarze warzywno-mięsnym).
2.drugie danie o gramaturze 500 gram i wartości kalorycznej 650 kcal z surówką,
3.rodzaj posiłku nie może powtarzać się w tym samym tygodniu,
4.przedstawienie przez dostawcę dwutygodniowego jadłospisu określającego skład posiłku, kaloryczności i gramaturę,
5.w tygodniu powinna być dostarczona 3 razy zupa z wkładką, 2 razy drugie danie z surówką bez zupy z wkładką.
Dostarczane posiłki powinny odpowiadać aktualnym wymaganiom zalecanym przez Instytut Żywności i Żywienia, w szczególności co do struktury rzeczowej, kaloryczności, jakości, urozmaicenia, spełniać obowiązujące w tym zakresie normy żywieniowe.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.40.00-9, 55.32.10.00-6.

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 8.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

 

  • Informacja na temat wadium: 1.Oferta winna być zabezpieczona w wadium w kwocie 2.000zł (dwa tysiące złotych).
    2.Wadium może być wniesione w następujących formach:
    pieniężnej - na nasze konto: BS Pionki 15914100050000024420000110 z adnotacją: Wadium przetargowe na wykonanie zadania: przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków do siedmiu placówek oświatowych na terenie gminy Pionki. Kwota wadium musi się znajdować na w/w koncie w przeddzień terminu składania ofert.
    poręczeniach bankowych,
    gwarancjach bankowych, lub poręczeń spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym,
    gwarancjach ubezpieczeniowych,
    poręczeniach udzielonych przez podmioty, o których mowa w art. 6 ust.3 pkt 4 lit.b ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości.(Dz.U.Nr 109, poz.1158 z późn. zm)
    Wadium wnoszone w formie: poręczenia bankowego, gwarancji bankowej, gwarancji ubezpieczeniowej lub poręczenia udzielonych przez Agencję Rozwoju Przedsiębiorczości należy złożyć w formie oryginału w kasie zamawiającego Urząd Gminy Pionki ul. Zwycięstwa 6 pok. 6 w przeddzień terminu składania ofert. Nie należy załączać oryginału dokumentu wadialnego do oferty.

    3.Wszelkie dokumenty zabezpieczające wadium winny być ważne, co najmniej przez okres związania z ofertą.
    4.Zwrot wadium następuje na warunkach, określonych w art. 46 ust. 1-4 ustawy prawo zamówień publicznych.
    5.Wykonawca traci wadium na rzecz zamawiającego w przypadkach określonych w art. 46 ust. 5 ustawy prawo zamówień publicznych
    6.Na wniosek wykonawcy, którego oferta została wybrana, wadium zaliczone zostanie na poczet zabezpieczenia należytego wykonania umowy - dotyczy to wyłącznie formy pieniężnej (art.148 ust.4).
    7.Oferty bez wniesionego wadium zostaną odrzucone..

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

 

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia zgodnie z art. 22 Pzp mogą ubiegać się wykonawcy, którzy:
    a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;
    b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia;
    c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia;
    d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.

  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.oświadczenie o spełnieniu warunków, zgodnie z wymogami art.22 ust.1 ustawy prawo zamówień publicznych i nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 w/w ustawy Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 2 do SIWZ).
    2.aktualny odpisu z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    3.decyzja SANEPID-u na produkcję dań gorących od surowca.
    4.zaświadczenie SANEPID-u o dopuszczeniu środka transportu na przewiezienie posiłków samochodem.
    5.decyzja SANEPID-u na prowadzenie żywienia cateringowego.
    6.przedstawienie co najmniej dwóch listów referencyjnych, potwierdzających wykonanie usług z należytą starannością, dbałością i jakością.
    7.przedstawienie dwutygodniowego jadłospisu określającego skład posiłku, gramaturę i kaloryczność.
    8.polisę lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający że dostawca lub wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w okresie prowadzonej działalności gospodarczej.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.

IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.gmina-pionki.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: j.w..

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.07.2008 godzina 10:00, miejsce: Urząd Gminy Pionki, ul. Zwycięstwa 6, 26-670 Pionki, pok. nr 9..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

 

Dokumentacja przetargowa do pobrania:

- dokumentacja.

PDF
DRUKUJ
POWRÓT
ZGŁOŚ
NIEŚCISŁOŚĆ
Z Bazy dokumentów - ostatnio dodane   »