POPRZEDNIĄ
NASTĘPNĄ
Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków do siedmiu placówek oświatowych na terenie gminy Pionki
Numer ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: 236070 - 2009; data zamieszczenia: 13.07.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Pionki , ul. Zwycięstwa 6, 26-670 Pionki, woj. mazowieckie, tel. 048 6121514, faks 048 6121234.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.gmina-pionki.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków do siedmiu placówek oświatowych na terenie gminy Pionki.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie posiłków jednodaniowych w ilości około 50.650 porcji w tym: 30.610 zup z wkładką i 20.040 porcji drugiego dania z surówką dla dzieci uczęszczających do siedmiu placówek oświatowych w okresie od dnia 01.10.2009r. do 31 maja 2010r. w dniach nauki szkolnej do wymienionych niżej szkół: Publiczna Szkoła Podstawowa Augustów - około 20 porcji dziennie, Publiczna Szkoła Podstawowa Jaroszki - około 35 porcji dziennie (posiłki w naczyniach jednorazowego użytku), Publiczna Szkoła Podstawowa Sucha - około 25 porcji dziennie, Publiczna Szkoła Podstawowa Laski - około 35 porcji dziennie, Publiczna Szkoła Podstawowa Czarna - około 65 porcji dziennie, Publiczny Zespół Szkół Jedlnia - około 85 porcji dziennie. Publiczny Zespół Szkół w Suskowoli - około 85 posiłków dziennie. Przygotowane posiłki powinny spełniać następujące wymogi: 1.zupa regeneracyjna z wkładką o gramaturze 500 gram i wartości kalorycznej 550 kcal (zupy winny być sporządzone na wywarze warzywno-mięsnym). 2.drugie danie o gramaturze 500 gram i wartości kalorycznej 650 kcal z surówką, 3.rodzaj posiłku nie może powtarzać się w tym samym tygodniu, 4.przedstawienie przez dostawcę dwutygodniowego jadłospisu określającego skład posiłku, kaloryczności i gramaturę, 5.w tygodniu powinna być dostarczona 3 razy zupa z wkładką, 2 razy drugie danie z surówką bez zupy z wkładką. Dostarczane posiłki powinny odpowiadać aktualnym wymaganiom zalecanym przez Instytut Żywności i Żywienia, w szczególności co do struktury rzeczowej, kaloryczności, jakości, urozmaicenia, spełniać obowiązujące w tym zakresie normy żywieniowe..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.40.00-9, 55.32.10.00-6.
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.05.2010.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: 1.Oferta winna być zabezpieczona w wadium w kwocie 2.000zł (dwa tysiące złotych). 2.Wadium może być wniesione w następujących formach: pieniężnej - na nasze konto: BS Pionki 15914100050000024420000110 z adnotacją: Wadium przetargowe na wykonanie zadania: przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków do siedmiu placówek oświatowych na terenie gminy Pionki. Kwota wadium musi się znajdować na w/w koncie przed upływem terminu składania ofert. poręczeniach bankowych, gwarancjach bankowych, lub poręczeń spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, gwarancjach ubezpieczeniowych, poręczeniach udzielonych przez podmioty, o których mowa w art. 6 ust.3 pkt 4 lit.b ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości.(Dz.U.Nr 109, poz.1158 z późn. zm) Wadium wnoszone w formie: poręczenia bankowego, gwarancji bankowej, gwarancji ubezpieczeniowej lub poręczenia udzielonych przez Agencję Rozwoju Przedsiębiorczości należy złożyć w formie oryginału w kasie zamawiającego Urząd Gminy Pionki ul. Zwycięstwa 6 pok. 6 przed upływem terminu składania ofert. Nie należy załączać oryginału dokumentu wadialnego do oferty.
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia zgodnie z art. 22 Pzp mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: - oświadczenie o spełnieniu warunków, zgodnie z wymogami art.22 ust.1 ustawy prawo zamówień publicznych i nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 w/w ustawy Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 2). - aktualny odpisu z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - decyzja SANEPID-u na produkcję dań gorących od surowca. - zaświadczenie SANEPID-u o dopuszczeniu środka transportu na przewiezienie posiłków samochodem. - decyzja SANEPID-u na prowadzenie żywienia cateringowego. - przedstawienie co najmniej dwóch listów referencyjnych, potwierdzających wykonanie usług podobnych charakterem do przedmiotu niniejszego zamówienia z należytą starannością, dbałością i jakością. - polisę lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający że dostawca lub wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w okresie prowadzonej działalności gospodarczej. Powyższe dokumenty są to dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu. Inne dokumenty jakie należy załączyć do oferty oraz sposób przygotowania oferty określa SIWZ..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.gmina-pionki.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: j.w..
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.07.2009 godzina 10:00, miejsce: Urząd Gminy Pionki, ul. Zwycięstwa 6, 26-670 Pionki, pok. nr 9..
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
Dokumentacja przegargowa do pobrania:
POPRZEDNIĄ
NASTĘPNĄ
NIEŚCISŁOŚĆ